BMP ontmoet Waalse Viceminister-president W. Borsus

BMP ontmoet Waalse Viceminister-president W. Borsus

Waalse Viceminister-president W. Borsus heeft BMP in de R&D Center van Lhoist ontmoet waar hij nogmaals bevestiging heeft gekregen van de inzet maar ook de belangrijke rol van de sector in de decarbonisatie van de industrie en van de samenleving in het algemeen. Zoals de minister deed opmerken, R&D en innovatie zijn werkelijke drives die de decarbonisatie en de energietransitie mogelijk maken.

BMP heeft nog benadrukt hoe belangrijk competitieve energieprijzen alsook infrastructuren met voldoende capaciteit voor het transport van koolstofvrije energiedragers (elektriciteit en waterstof) en van CO2 zijn voor zowel de energietransitie alsook voor de verankering van de lokale industrie. De energietransitie kan alleen succesvol zijn mits ze op de beschikbaarheid van koolstofvrije energie afgestemd is.

BMP benadrukte ook nog dat een gediversifieerde lokale productie in een context van eerlijke concurrentie nodig zijn opdat de renovatiegolf bij gebrek aan bouwmaterialen niet zou worden belemmerd en dat het gewest er ten volle voordeel uit de economische activiteit kan halen.